Cele mai noi fotografii din satelit cu activitatea militară rusă de lângă Ucraina

Această imagine din satelit a surprins trupe în deplasare și desfășurarea unui grup de luptă în Soloți, Rusia, pe 20 februarie 2022, potrivit Maxar Technologies.

 

Un batalion blindat care se îndreaptă spre sud, în Soloti, Rusia. Maxar transmite că pe 20 februarie majoritatea unităților de luptă și a echipamentelor de sprijin de la Soloți s-au pus în mișcare. Convoaie cu echipamente blindate au fost văzute în întrega regiune.

Zonă din Soloti, după plecarea unui grup de luptă. Sunt observabile urmele lăsate în zăpadă de  vehiculele care au părăsit această zonă. 

Imagine din 20 februarie din Valuiki, Rusia. Potrivit Maxar, unele echipamente au fost observate într-un câmp, la 15 kilometri de granița cu Ucraina.

Elicopterele militare de lângă Valuiki, Rusia.

Echipamente militare lângă Valuiki, Rusia, de-a lungul unor șiruri de copaci.

Estul orașului Valuiki, în 19 februarie, la circa 27 de kilometri este de granița Ucrainei.

Grup de luptă de lângă Belgorod, 20 februarie 2022. Potrivit Maxar, echipamente militare au fost văzute și la nord-vest de Belgorod, la circa 30 de kilometri de granița cu Ucraina, în zone împădurite sau industriale.

 

Echipamente militare de-a lungul unui șir de copaci, Belgorod, 20 februarie 2022.
 

Elicoptere lângă lacul Donuzlav din Crimeea, 18 februarie 2022.

În 19 și 20 februarie, echipamentele militare ale Rusiei au fost fotografiate la nord de Belgorod, Soloti și Valuiki, toate aflate la distanțe de până la 40 de kilometri de granița Ucrainei.