Scandalul Pantelimon. Poliţiştii fac 11 percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov. Opt persoane au fost duse la audieri

În urma scandalului dintre două familii din Pantelimon, politiștii au pus filtre în tot orașul și au legitimat peste 1.000 de persoane, au controlat peste 700 de autovehicule şi au aplicat 150 de sancţiuni contravenţionale.

Poliţiştii fac marţi dimineaţă 11 percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, în dosarul deschis după ce două familii s-au bătut sâmbătă în oraşul Pantelimon, iar conflictul a continuat la camera de gardă a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din Capitală, unde fuseseră transportaţi unii dintre cei răniţi în urma conflicultului şi unde a fost distrusă aparatură.

Poliția anunță că 19 persoane implicate au fost identificate, șase dintre acestea sunt în arest preventiv, patru sunt internate în spital sub pază, iar trei sunt căutate.

Marţi dimineaţă, alte opt persoane au fost duse la audieri. Cercetările, desfăşurate iniţial pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri sau alte violenţe, au fost extinse şi pentru port de arme albe.

„În această dimineaţă, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Poliţia Sectorului 2, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Grupuri Infracţionale Violente, Poliţiei Sectorului 3, Serviciului Acţiuni Speciale, Poliţiei Canine, împreună cu Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti pun în executare 11 mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar penal ce se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri sau alte violenţe”, anunţă marţi dimineaţă Poliţia Capitalei (DGPMB).

Pe 21 septembrie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 9 Poliţie au fost sesizaţi, prin sistem 112, de către angajaţii unei Spitalului „Sf Pantelimon”, cu privire la un scandal la camera de gardă, menționează comunicatul DGPMB.

„În vederea administrării materialului probator, în această dimineaţă, poliţiştii Capitalei pun în executare 11 mandate de percheziţie domiciliară, pentru depistarea persoanelor, precum şi a bunurilor de interes în cauză”, precizează Poliţia Capitalei.

Sprijinul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

La acest moment sunt căutate alte trei persoane care au fost identificate ca fiind participante la conflict, mai arată polițiștii.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI