Ministrul rus al Apărării acuză Occidentul că vrea extinderea războiului din Ucraina în Asia/Pacific

Serghei Șoigu spune că Occidentul vrea să extindă conflictul în regiunea Asia - Pacific

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că Occidentul vrea să extindă conflictul din Ucraina în regiunea Asia-Pacific, a relatat presa de stat rusă, citând comentarii făcute luni la un forum de apărare de la Beijing.

Ministrul rus al Apărării a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții privind soluționarea post-conflict a crizei ucrainene și cu privire la continuarea „coexistenței” cu Occidentul, dar că țările occidentale trebuie să nu mai caute „înfrângerea strategică a Rusiei”.

El a acuzat Occidentul că promovează o cursă a înarmărilor în regiunea Asia-Pacific, a informat presa de stat rusă, potrivit Reuters. Șoigu a spus că „dorința ostentativă de dialog” a Occidentului ascunde o acumulare de forțe în acea regiune.

Şoigu a afirmat că ţările NATO promovează o cursă a înarmării în regiune, mărindu-şi prezenţa militară şi sporind frecvenţa şi amploarea exerciţiilor militare în zonă.

Forţele americane vor folosi schimburile de informaţii cu Tokyo şi Seul cu privire la lansările de rachete pentru a descuraja Rusia şi China, a declarat Şoigu.

Îți mai recomandăm Rusia susţine că a distrus 36 de drone ucrainene deasupra Mării Negre şi în Crimeea

În acelaşi timp, a spus el, mişcarea Rusiei de a revoca ratificarea Tratatului de interzicere totală a testelor nucleare nu înseamnă sfârşitul acordului, iar Rusia nu îşi reduce pragul de utilizare a armelor nucleare.

Şoigu a declarat că Moscova este pregătită pentru discuţii privind soluţionarea post-conflict a crizei ucrainene privind continuarea „coexistenţei” cu Occidentul, dar că ţările occidentale trebuie să înceteze să mai caute înfrângerea strategică a Rusiei.

„De asemenea, este important să se asigure relaţii egale între toate puterile nucleare şi membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU, care poartă o responsabilitate specială pentru menţinerea păcii şi a stabilităţii globale”, a declarat Serghei Șoigu.

Îți mai recomandăm Rusia a făcut un exercițiu nuclear cu rachete