Rusia susține că a doborât nouă drone ucrainene în Sevastopol, Crimeea

Sevastopol, în peninsula Crimeea, este unul din marile porturi de la Marea Neagră. Imagine de arhivă.

Forțele de apărare aeriană rusești și flota de la Marea Neagră ar fi interceptat nouă drone ucrainene deasupra portului Sevastopol, din Crimeea, controlată de autoritățile Rusești, anexată de Moscova, ilegal, în 2014.

Ministerul rus al apărării a transmis pe Telegram că forțele rusești au dejucat un atac de tip „terorist”, care ar fi fost orchestrat de Ucraina.

„În această dimineață, o încercare a regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist cu șapte vehicule aeriene fără pilot și două vehicule subacvatice fără pilot asupra obiectelor de pe teritoriul Peninsulei Crimeea, în apropiere de orașul Sevastopol, a fost zădărnicită”, a transmis ministerul, citat de Reuters.

Două drone aeriene ar fi fost doborâte deasupra mării, cinci au fost interceptate de forțele armate specializate în echipamente electronice în timp ce alte două dispozitive, concepute pentru a naviga sub apă, au transmis autoritățile militare rusești.

Dronele ar fi fost doborâte fără să fie produse pagube, a spus guvernatorul Sevastopolului, instalat de Moscova, Mikhail Razvozhayev.

„Niciun obiect, nici în oraș, nici în zona apei nu a fost avariat”, a declarat el pe canalul de mesagerie Telegram.

Atacurile ar fi fost îndreptate spre portul din Sevastopol și spre orașul Balaklava.

Transportul maritim, inclusiv feriboturile de pasageri, a fost suspendat duminică devreme, timp de câteva ore, au declarat pe Telegram și autoritățile de transport ale orașului, susținute de Moscova, mai notează Moscova.

Autoritățile ucrainene nu au comentat până acum incidentul din Peninsula anexată de Rusia, ilegal, în 2014.

Autoritățile ucrainene nu își revendică în mod obișnuit, public, eventuale atacuri din interiorul Rusiei sau din zone controlate de ruși pe teritoriul ucrainean, dar au transmis recent că distrugerea infrastructurii militare rusești poate ajuta contraofensiva forțelor din Ucraina, mai notează agenția de presă.