Sorina Pintea a fost reținută de procurori. 120.000 de lei este doar o parte de mita pe care ar fi luat-o pentru un contract

Sorina Pintea

Sorina Pintea, fostul ministru PSD al sănătății, a fost reținută pentru 24 de ore de către procurorii DNA. Urmează ca Pintea să fie dusă în fața unui judecător, care va decide dacă va fi sau nu arestată pentru 30 de zile.

Surse judiciare au declarat, pentru Europa Liberă, că în biroul Sorinei Pintea ar fi fost găsiți, în cadrul unui flagrant, 120.000 de lei. Aceleași surse mai spun că această sumă ar reprezenta doar o tranșă dintr-o mită pe care ar fi pretins-o fostul ministru, acum manager la Spitalul Județean de Boli Infecțioase din Baia Mare. Anterior, se pare că ar mai obținut prin mită 10.000 de euro pentru derularea unui contract.

Luarea de mită, mai susțin sursele noastre, ar fi reprezentat un procent dintr-un contract pe care spitalul l-ar fi semnat pentru modernizarea secției de chirurgie a spitalului.

Flagrantul a fost realizat sub supravegherea procurorilor DNA din București, iar după audierile desfășurate la Baia Mare, Pintea a fost adusă la sediul central în zorii zilei.

Sorina Pintea a fost managerul spitalului și înainte de a fi ministru în guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă.