Site-ul Sputnik a fost interzis pentru că „incită la ură și război"

Site-ul este considerat un apropiat al Kremlinului și urmează linia oficială a Moscovei. Imagine generică cu Vladimir Putin de la un exercițiu militar

Republica Moldova a interzis site-ul sputnik.md, care promova interesele Moscovei. Decizia a fost luată de directorul Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova.

„Se aprobă lista surselor cu conținut online care promovează informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență, aprobate prin Hotărârea Parlamentului: Sputnik.md, Gagauznews.md”, se arată în documentul citat.

Îți mai recomandăm Ucraina, singură în fața tancurilor rusești. Urmează Republica Moldova?

Ordinul a fost transmis furnizorilor de comunicații electronice pentru a bloca imediat” accesul utilizatorilor la sputnik.md.

Sputnik a fost acuzat de analiști că promovează linia Kremlinului și curentele iliberale.

Din această dimineață, site-ul sputnik.md nu mai poate fi astfel accesat nici în România, după decizia oficialilor de la Chișinău.

Îți mai recomandăm Rusia atacă Ucraina | Lupte grele pe străzile din Kiev. Mai multe bănci rusești vor fi deconectate de la SWIFT

Pagina Sputnik de pe Facebook rămâne în continuare activă, iar jurnaliștii Sputnik continuă să posteze știri pe aceasta.