SRI a primit mai multe mesaje de alertă cu bombă la instituții ale statului român. Amenințările „erau false”

Imagine de arhivă cu o angajată a Serviciului Român de Informații.

Serviciul Român de Informații (SRI) a anunțat joi, pe grupul de comunicare cu presa, că a fost sesizat de mai multe instituții din România cu privire la amenințări cu bombă, care s-au dovedit a fi false.

„În cursul zilei de astăzi, mai multe instituții au sesizat Serviciul Român de Informații referitor la primirea unor email-uri de amenințare cu bombă. Aceste mesaje au fost analizate și s-a stabilit că erau false. Nu s-au impus verificări suplimentare și măsuri de evacuare și control pirotehnic”, a transmis SRI.

Până la anunțul SRI, trei instituții au primit amenințări cu bombă: Curtea de Apel București, Parchetul Antitero (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism) și Muzeul Național de Istorie.

Alerta cu bombă ar fi fost trimisă printr-un singur e-mail, transmite Pro TV.

Muzeul de Istorie și Curtea de Apel București au fost evacuate și verificate de polițiști, pirotehniști și ofițerii antitero care au fost ajutați de câini special antrenați pentru misiuni de acest fel, transmite Digi24.

Amenzile pentru amenințări false cu bombă pot fi și de 5.000 de lei.

Europa Liberă România e pe Google News. Vă puteți abona AICI.
Îți mai recomandăm General SRI: Serviciile secrete rusești au atacat România. SRI, obligat să intervină dacă un partid utilizează acțiuni hibride la alegeri