Statul român nu oferă suficiente soluții pentru reabilitarea dependenților de droguri – Știrile ProTv

Dependenții de droguri care vor să se reabiliteze au șanse mici de reușită. Statul are prea puține centre dedicate.

Statul român nu are centre în care persoanele dependente de droguri să se poată trece peste dependență și să se reabiliteze. Guvernanții cunosc situația, dar nu fac nimic, scrie Știrile ProTv, în campania „Pericolul dependenței.”

Sibiul și mai multe localități din jur au ajuns în ultimii ani scenele unor atrocități înfiorătoare, tineri drogați și-au ucis părinți și rude apropiate. Grav este faptul că pe unii dintre ei autoritățile îi știau, îi aveau în evidență, dar n-au făcut nimic și oamenii vinovați au murit.

Ultimul caz șocant a fost acum câteva săptămâni. Doi tineri sub influența stupefiantelor au ucis o femeie și lista cu crime în acesta zonă e lungă. Mama unui tânăr consumator violent din Sibiu vine cu o posibilă explicație.

Mama unui fost consumator: „Trebuie să se facă un sondaj și să vadă persoanele respective dacă au trecut prin spital, au primit o medicație. Din propria experiență pot să spun că amestecul ăsta, cocktailul ăsta de droguri cu medicație psihiatrică poate duce la violență”.

Fiul a combinat medicamentele cu droguri și alcool.

Consumator: „Doamne, nu dorește nimeni să se apuce să fumeze marijuana sau să tragă cocaină, că nimeni nu știe ce înseamnă. Deci asta face o boală agravată. Vă dați seama la ce boală am eu că pot să o omor. Eu sunt aici deosebit de periculos, mă ține aici, de-abia mă ține”.

Citește continuare pe Știrile ProTv.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.