SUA au atacat mai multe depozite subterane de armament ale rebelilor Houthi din Yemen

Rebelii Houthi sunt susținuți de Iran

Armata americană a lansat mai multe atacuri asupra unor depozite subterane de arme ale grupării Houthi din Yemen, scriu The Guardian și AP, care citează Pentagonul.

Lloyd Austin, secretarul american al apărării, spune că armata americană, inclusiv bombardierele B-2 ale forțelor aeriene, au efectuat lovituri de precizie împotriva a cinci locații subterane de depozitare a armelor în zonele controlate de Houthi din Yemen.

„Aceasta a fost o demonstrație unică a capacității Statelor Unite de a viza instalațiile pe care adversarii noștri caută să le țină ascunse, indiferent cât de adânc sunt îngropate în subteran, întărite sau fortificate”, a spus Austin într-un comunicat.

Comandamentul Central al SUA, care supraveghează operațiunile militare ale SUA în Orientul Mijlociu, a declarat pe rețelele de socializare că nu există indicii că ar exista victime civile în urma atacurilor.

Comandamentul a spus că Forțele Aeriene ale SUA și Marina SUA au fost folosite în operațiune, care a inclus utilizarea bombardierelor stealth cu rază lungă.

Rebelii Houthi sunt susținuți de Iran și și-au construit ideologia în jurul opoziției față de Israel și Statele Unite.

Ei se consideră parte a „axei de rezistență” condusă de Iran, împreună cu Hamas în Fâșia Gaza și Hezbollah în Liban.

De la izbucnirea războiului din Gaza, grupul rebel yemenit Houthi, susținut de Iran, a lansat zeci de atacuri asupra navelor comerciale din Marea Roșie

Este prima dată când SUA au folosit bombardierul strategic B-2 pentru a ataca Houthii din Yemen de la începutul campaniei americane, a informat CNN.

Îți mai recomandăm Cine sunt rebelii Houthi, gruparea care atacă navele din Marea Roșie?

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI