Sărbătoarea sacrificiului: musulmanii se pregătesc pentru celebrarea Eid Al-Adha

Bărbați care repară o ușă la intrarea în curtea moscheii din Bascarsija, vechiul bazar și centrul istoric și cultural din Sarajevo.

Pregătirile pentru rugăciune în moschea din Bascarsija. Un bărbat aspiră covorul din moschee.

Vechiul bazar din Sarajevo datează din secolul XV. O femeie cumpără baclava.

Un bătrân intră într-o moschee din Pristina, Kosovo. Anunțul interzice intrarea în moschee a persoanelor care nu poartă mască.

Pregătiri la Marea Moschee din Pristina, Kosovo. Un bărbat taie iarba.

Vânzătoare de baclava din Pristina

Kaaba, altarul sfânt al musulmanilor, în centrul Marii Moschei din Mecca, înaintea pelerinajului anual. Inelele sunt destinate păstrării distanței fizice între pelerini.

Un afgan pregătește felurile de mâncare speciale pentru Eid, într-o piață din Kabul.

Dulciurile, mirodeniile și fructele uscate nu lipsesc din piețele din Kabul.

Chaman-e-Hozori din Kabul, un teren de sport și loc de joacă pentru copii, se transformă într-o piață de animale înainte de Eid.

În vânzarea animalelor sunt implicați inclusiv copiii, pentru a căpăta experiență.

Un bărbat își ascute cuțitele înainte de sacrificiul ritual, în Islamabad.

O vacă este pregătită pentru a fi sacrificată pentru Eid al-Adha, în Islamabad. Imamul binecuvântează animalele înainte de a fi tăiate pentru Eid.

Un protest al negustorilor într-o piață din Lahore, Pakistan, pe 28 iulie, care cereau guvernului local să le permită redeschiderea afacerilor. Protestatarii sunt împotriva carantinei impuse de guvernul provincial pentru a minimiza riscurile de răspândire a SARS-COV 2.

O piață de animale din Karachi, Pakistan, în timpul pregătirilor pentru Eid al-Adha.

Musulmanii din întreaga lume se pregătesc pentru viitorul festival Eid al-Adha, în ciuda limitărilor impuse de lupta împotriva coronavirusului. Eid al-Adha (Kurban Bayrami, în lb.turcă) începe anul acesta pe 30 iulie.