Magia Crăciunului în București: fără fastul din alți ani și cu restricții

Un brad creat din lemn, împodobit cu ornamente sculptate, cu o înălțime de 15 metri, a fost montat în Piața Universității din București. Bradul este reutilizabil, durabil și ecologic.

Patinoar, muzică clasică și atracții diverse le puteți găsi la Classical Christmas Market, organizat pe Esplanada Operei Naționale București.

În perioada 27 noiembrie – 26 decembrie, platoul din fața Centrului Educațional Exploratorium (Bulevardul Decebal nr.11, Sector 3) se transformă în Târgul “Fabrica de jucării”.

Târgul se desfășoară pe 12.000 de metri pătrați și este deschis publicului în perioada 3 – 17 decembrie 2021, între orele 10:00 – 21:00. Intrarea este gratuită, în baza prezentării certificatului verde digital.

Târgul din Piața Universității – Bucharest Christmas Market - este deschis până pe 26 decembrie 2021 și poate fi vizitat de luni până vineri, în intervalul orar 12:00 – 21:00, iar sâmbătă și duminică, între orele 10:00 – 21:00.

Copiii se vor putea învârti în carusel și se vor întâlni cu Moș Crăciun și elfii săi, pe 17 decembrie.
 

La târgul de Crăciun din Piața Universității, vizitatorii vor găsi zilnic produse artizanale, globuri pictate manual, clopoței, coronițe, decorațiuni și ornamente. Nu vor lipsi nici delicatesele  sezonului: cozonacii, prăjiturile, plăcintele, acadelele, turta dulce, ciocolata de casă, băuturile sau gustările calde.

Scena Nașterii Domnului este reprodusă în Piața Universității, unde se poate vedea până pe 26 decembrie.
 

ARCUB a lansat prima ediția a Urban Christmas Market și a deschis expoziția „O lume a jocurilor” la Hanul Gabroveni. Urban Christmas Market este deschis în perioada 6 – 16 decembrie și 21 – 23 decembrie şi se desfăşoară în sălile de la parterul ARCUB Gabroveni.

Primul târg de Crăciun din sectorul 6, West Side Christmas Market, este deschis până pe 26 decembrie în Parcul Drumul Taberei. Accesul este gratuit și se face în baza certificatului verde. Cei mici vor avea ocazia să se întâlnească cu Moș Crăciun și au acces la patinoar.

Totodată, în sectorul 6 mai sunt deschise alte două târguri de Crăciun: unul se află în zona Sir și altul se află în parcarea aflată vizavi de Piața Crângași. Accesul este liber, fără taxă.

Urban Christmas Market, de la ARCUB Gabroveni, este deschis până pe 23 decembrie și  promovează activitatea sectorului creativ din Bucureşti, în special a creatorilor, producătorilor sau vânzătorilor de obiecte de design, obiecte decorative (obiecte din ceramică/sticlă, ilustrații, sculpturi, tablouri etc.), bijuterii, viniluri, cărți, albume, produse alimentare artizanale, cosmetice naturale, articole vestimentare, accesorii.

În cadrul evenimentului, vor fi organizate și o serie de ateliere de creație pentru cei mici, unde aceștia vor învăța cum pot confecționa ornamente de Crăciun, decorațiuni, felicitări.

De asemenea, pe patinoarul în aer liber din incinta târgului vor putea patina atât cei mari, cât și cei mici. Tot în incinta Târgului „Fabrica de Jucării” se va regăsi și un târg de brazi, de unde vizitatorii își vor putea cumpăra pomul de Crăciun.

Let’s Hub este un alt târg în cadrul căruia se vor organiza cursuri, workshop-uri și activități educative pentru copii și adolescenți. Acestea se vor desfășura cu participarea organizațiilor non-guvernamentale din domeniul educației, care au răspuns apelului lansat de Proedus.

Pe Insula Fundeni, se organizează târgul Familyfest Island, până pe 25 decembrie. Insula lui Moș Crăciun este singurul Târg de Crăciun din sectorul 2, unde părinții și  copiii sunt așteptați să viziteze T-Rex Parc - cel mai mare parc de dinozauri animatronici, să se joace la Arena Pac Pac, să mănânce bunătățuri tradiționale românești și să asculte cele mai frumoase colinde.

La Classical Christmas Market de la Opera Română vizitatorii vor putea participa la Atelierele Spiriduşilor, la diferite workshopuri, vor vedea zboruri uimitoare cu sania deasupra patinoarului și se vor putea plimba cu trenulețul şi cu trăsura cu cai.

Publicul se va putea bucura, de asemenea, de scena specială a colindătorilor, pregătită pentru spectacolele şi concertele copiilor din Programul Naţional Cantus Mundi

Pe parcursul Târgului de Crăciun, în sala mare a Operei vor avea loc mai multe reprezentaţii eveniment: premiera spectacolului centenar „Lohengrin" de Wagner (regia Silviu Purcărete), Seara Tinerilor Coregrafi, spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci" de Ceaikovski.

Pe 16 și 17 decembrie, va avea loc spectacolul de Crăciun al Corului Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin", intitulat „Pe drumul Crăciunului".