Târguri de joburi cu angajări puține. La Brașov doar șapte doritori au semnat contracte

Imagine arhivă - târg locuri de muncă București

Firmele oferă zeci de mii de locuri de muncă, însă puține contracte se semnează pe loc. Oamenii pregătiți se plâng că salariul oferit este prea mic, iar angajatorii fac o selecție dură, în funcție de competențe, relatează stirileprotv.ro.

51 de firme s-au înregistrat la Târgul de joburi Brașov. Au oferit 690-700 de locuri de muncă, dintre care 54 de posturi au fost anunțate din start ca fiind doar pentru cei cu studii superioare.

Oamenii s-au așezat la coadă, încă de dimineață, în fața Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov. Au așteptat aproape o oră și au intrat pe rând ca să discute cu angajatorii.

„E multă lume, eu sunt 324 pe bonul de ordine, deci extrem de multă lume", spune unul dintre tinerii aflați în căutarea unui loc de muncă.

Deși târgul se adresa, în principal, celor care au absolvit recent liceul sau facultatea, locuri de muncă erau pentru toată lumea. Iar experiența - apreciată.

„Am vrut să văd dacă se oferă și posturi pentru cei fără experiență momentan. Am primit în schimb niște sfaturi foarte bune despre internshipuri", a declarat, pentru protv.ro un alt tânăr.

Cele mai multe joburi din Brașov sunt în industrie, iar angajatorii n-au prea multe pretenții.

„Să fie tânăr, să îi placă mașinile, că, na pentru doamne cumva activitatea fizică e mai grea, dar pentru băieți, partea de recepție marfă, pregătire comenzi pentru livrare", spune Mădălina Ignat, inspector resurse umane.

Salariul oferit pornește însă de la minimul pe economie, iar oamenii vor mai mult.

Citiți mai mult pe stirileprotv.ro

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI