Teodorovici pentru Roșia Today: ”Promit să-mi fac operație de schimbare de sex dacă Dăncilă câștigă alegerile!”

Mai în glumă, mai în serios, vicepremierul Eugen Teodorovici a declarat că va candida la șefia Organizației de Femei a PSD.

Partidul condus cu mâna de fier de politicieni ca Iliescu, Năstase, Geoană și Ponta a intrat în epoca matriarhatului, sub umbrela mișcării #metoo și a egalității de șanse între bărbați și femei.

În scădere abruptă de popularitate, PSD intenționează ca în campania de la prezidențiale să sublinieze rolul femeii în societate și să scoată în evidență calitățile liderului Viorica Dăncilă: mamă între mame, mână de fier în mănuși de catifea, micuță și fragilă, vizionară, frumoasă și puternică, modestă, neconflictuală, naturală și nebotoxată.

Președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, le-a îndemnat pe colegele de partid să nu se limiteze la paritate în raport cu bărbații când vine vorba de liste electorale, componența guvernului, funcții în sistemul bugetar ș.a.m.d. Să ceară mai mult, chiar și sută la sută dacă dovedesc că sunt competente.

Vicepremierul Teodorovici ne-a declarat în exclusivitate:

”Trebuie să admitem că lumea e condusă de femei. Pe față sau din umbră. Cine credeți că conduce America? Melania Trump, normal! Uitați-vă la UE, au ales o pe femeie care are șapte copii, Ursula. E un exemplu pentru noi. Germania e la mâna lui Merkel, în Franța o avem soția lui Macron. În spatele lui Putin stă gimnasta Alina Kabayeva, care ştim exact ce influenţă mare are asupra preşedintelui rus. De ce România să rămână la mâna unui bărbat, şi ăla răutăcios, conflictual şi complet lipsit de empatie cum este Iohannis? Dăncilă e cea mai bună soluție și dacă va câștiga eu promit să fac operație de schimbare de sex, ca să avem un președinte femeie și un prim ministru tot femeie!”.

Roşia Today apreciază poziţia domnului Teodorovici faţă de rolul femeii în politică, dar işi exprimă îndoiala că va fi nevoie să recurgă la vreo operaţie. Dumnealui va rămâne bărbat mult şi bine aşteptînd să câştige Dăncilă alegerile vreodată.

Acesta este un text satiric, așadar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă