Titus Corlățean, prima sesizare ca președinte interimar al Senatului

Titus Corlățean ocupă funcția de președinte interimar al Senatului după demisia lui Teodor Meleșcanu

Președintele interimar al Senatului, Titus Corlățean, a declarat, luni, că va sesiza Curtea Constituțională, alături de Marcel Ciolacu, șeful Camerei Deputaților, în legătură cu decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l desemna tot pe Ludovic Orban să formeze guvernul și să ceară vot de încredere.

Corlățean consideră „pe deplin justificată" o sesizare a CCR pe acest subiect.

„​Ce este important este decizia sesizării Curţii Constituţionale şi această contestaţie care, din punctul meu de vedere, este pe deplin justificată şi aşteptăm o soluţie de fond, sperăm noi favorabilă, a CCR. Mai departe, paşii procedurali şi alte chestiuni sunt subiect de consultări şi (...) cu conducerea Camerei", a declarat Titus Corlăţean.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat încă din 6 februarie că intenționează să sesizeze CCR privind un posibil conflict juridic, după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a propus tot pe Ludovic Orban să meargă în Parlament cu noul Cabinet.

„​E o mascaradă. În aceeaşi şedinţă l-au propus prim-ministru să fie desemnat de către preşedintele României domnul Orban şi în aceeaşi şedinţă au hotărât, prin vot politic, că nu o să-l voteze. Să îmi explice şi mie cum văd ei această interpretare constituţională şi mai ales cum poţi să desemnezi o persoană pe care nimeni până acum nu a spus că o s-o voteze. Presupun că CCR o să ne lămurească", a detaliat, duminică, Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

Conducerea PNL a decis, luni, ca premierul desemnat Ludovic Orban să meargă în Parlament cu aceeași echipă pentru a cere votul de încredere pentru noul guvern, iar programul de guvernare a fost actualizat și completat cu câteva măsuri.

„Sunt mulțumit de activitatea fiecărui ministru, ca atare, echipa guvernamentală este propusă în aceeași componență”, a declarat Ludovic Orban, luni, după ședința Biroului executiv al PNL.

Din programul de guvernare au fost eliminate măsurile deja adoptate în cele trei luni de guvernare. Programul a fost completat cu propuneri noi, din domeniul fondurilor europene și al administrației.

Componența Cabinetului Orban II și programul de guvernare au fost depuse la Parlament.