Fostul președinte Traian Băsescu, internat în spital

Traian Băsescu ar fi fost internat în urmă cu câteva zile.

Fostul președinte Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar Central, în urma unei viroze puternice.

Fostul președinte, în vârstă de 72 de ani, a fost internat în urmă cu câteva zile, cu simptome de viroză puternică, au declarat pentru News.ro surse apropiate acestuia.

El este spitalizat la secția clinică de Boli Infecțioase a Spitalului Militar Central, conform acelorași surse, starea sa fiind stabilă.

Traian Băsescu a mai fost internat și în martie 2022, într-un spital din Bruxelles, la scurt timp după verdictul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) cu privire la colaborarea sa cu fosta Securitate. Speculațiile de la acea vreme au fost că el ar fi avut probleme cardiace.

De asemenea, mai notează agenția, în 2006 fostul președinte a fost operat de hernie de disc, iar în 2020 a spus că a fost supus unei operații complexe la aortă, într-un spital din Paris, mai notează agenția.

Fostul președinte nu a mai avut apariții publice după verdictul ÎCCJ din martie 2022, și declarațiile făcute la mutarea din vila de protocol unde locuia ca fost președinte.

Curtea Supremă a respins atunci recursul fostului președinte la decizia Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), parafată de Curtea de Apel București, potrivit căreia Traian Băsescu a fost colaborator al Securității.

Ca urmare a deciziei Curții Supreme, el a pierdut și privilegiile aferente funcției de președinte.

La scurt timpă după decizie, fostul șef al statului a menționat că va ataca decizia la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.