Procurori: Donald Trump a pus în pericol păstrarea secretelor nucleare americane

Donald Trump a luat documente secrete de la Casa Albă. El ar fi pus în pericol securitatea națională, spun procurorii în actul de inculpare.

Acuzațiile publicate vineri de procurorii care l-au anchetat pe fostul președinte american Donald Trump în legătură cu documentele clasificate pe care le-a luat de la Casa Albă, vizează 37 de capete de acuzare.

Donald Trump e acuzat, printre altele, de obstrucţionarea justiţiei și gestionarea ilegală a unor documente nucleare și militare secrete. Acestea au fost păstrate în reședința sa din Florida, inclusiv într-o sală de bal și într-o cabină de duș, notează BBC.

Secrete de importanță națională au fost expuse riscului de a fi dezvăluite, spun procurorii, iar acestea vizau și vulnerabilitățile SUA în cazul unui atac, potrivit Reuters.

Legile Statelor Unite „sunt aceleaşi pentru toată lumea", a spus, vineri, procurorul special federal Jack Smith, după publicarea celor 37 de capete de acuzare împotriva fostului preşedinte al SUA, Donald Trump.

O primă înfățișare a lui Donald Trump în fața judecătorului, în acest caz, este programată pentru marți. Pentru acuzațiile care i se aduc, el ar putea fi condamnat la închisoare.

Trump, care dorește să fie candidatul republican la președinția SUA în alegerile din 2024, se declară nevinovat.