Ucraina. Ministrul de Externe demisionează în contextul remanierii guvernului

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a fost una dintre personajele principale ale eforturilor constante ale Kievului de a obține sprijin internațional pentru Ucraina.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, și-a prezentat demisia după ce președintele Volodimir Zelenski a anunțat planuri de remaniere a guvernului de la Kiev. Anunțul demisiei ministrului a fost făcut de președintele parlamentului ucrainean, Ruslan Stefanciuk, care a adugat că demisia lui Kuleba va fi discutată de parlamentari.

Cu o zi mai devreme, Stefanciuk anunțase demisiile vicepremierului pentru integrare europeană și euroatlantică, Olga Stefanișina, și a vicepremierului pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar, Irina Vereșciuk.

Demisiile vin după ce președintele Volodimir Zelenski a anunțat că urmează mai multe schimbări în guvernul Ucrainei într-un efort de a consolida guvernul și de a oferi rezultatele de care țara are nevoie.

„Vor exista o serie de schimbări de personal în cabinetul de miniștri și în biroul președintelui”, a spus el pe 3 septembrie.

„Ucraina are nevoie de mai multă interacțiune între guvernul central și comunități, în special în timpul pregătirii pentru sezonul de iarnă”, a explicat Zelenski schimbările din guvern.

Ministrul Industriilor Strategice, Oleksandr Kamișin, ministrul Justiției, Denis Maliuska, și ministrul Mediului, Ruslan Strilets, au demisionat, de asemenea, din executiv. Kamișin a spus că va continua să lucreze în sectorul apărării.

La o conferință de presă din 3 septembrie, Ruslan Stefanchuk a remarcat că modificările din guvern vor fi „la fața locului” și că nu trebuie să ne așteptăm la o repornire completă a guvernului, deoarece, conform legii, nu este posibilă înlocuirea completă a componenței Cabinetul în timpul legii marțiale.

Îți mai recomandăm Trei miniștri importanți și-au dat demisia din guvernul de la Kiev

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.