Un avion Tarom lovit de un fulger după decolare a revenit pe aeroportul Otopeni

Aeronavă Boeing, aparținând Tarom. Fotografie generică.

Un avion Tarom care a decolat spre Chișinău duminică seară de la Bucureşti a revenit pe Aeroportul „Henri Coandă” din cauza unei defecţiuni cauzate de un fulger, potrivit Boarding Pass. Tarom transmite că nici o persoană nu a fost afectată iar aeronava a fost trimisă la inspecție tehnică.

O nouă aeronavă, Boeing 737, în care au fost îmbarcaţi toţi cei 53 de pasageri, a decolat de pe Aeroportul Internaţional Otopeni iar cursa a fost realizată până la urmă.

„Niciun pasager sau membru al echipajului de bord nu a fost afectat. Avionul iniţial este acum în proces de verificări tehnice. În acest context menţionam faptul că, în baza utilizării lor esenţiale, aeronavele sunt construite cu structură adecvată protecţiei faţă de acest tip de incidente iar fulgerele nu le pot afecta la nivel de producere a unor defecţiuni majore care să pună în pericol activitatea de zbor”, precizează compania.

Piloţii unui avion Boeing 737-aparțînând Tarom au transmis controlorilor de trafic aerian că trebuie să revină pe aeroportul din Capitală, deoarece avionul a fost lovit de un fulger, notează Boarding Pass.

Decolarea a avut loc duminică la ora 22.10, aterizarea la Chişinău fiind programată la 23.15.

După o oră şi 8 minute de la decolare, la ora 23.20, avionul Tarom a aterizat pe pista 08R a Aeroportului ”Henri Coandă”.

Conform site-ului Aeroportului Chişinău, o aeronavă Tarom de la Bucureşti programată să sosească duminică, la 23.05, a sosit luni, la ora 2.07, transmite News.ro.