Un mort și 7 răniți, printre care și un băiat de 14 ani, în atacurile rusești asupra Harkovului

Polițiștii ucraineni și localnicii se uită la autoturismele arse în urma atacului rusesc de vineri, din orașul Ciuhuiiv, din regiunea Harkov, 19 iulie 2024.

Obuzele rusești au ucis vineri, dincolo de Nipru, o femeie din Bilozerka, în regiunea Herson din Ucraina.

Un atac rusesc cu rachete asupra orașului Ciuhuiiv, din regiunea Harkov, nord-estul Ucrainei, a rănit cel puțin șapte persoane, a informat guvernatorul regional Oleg Sinegubov.

„În prezent sunt șapte răniți, inclusiv un băiat de 14 ani. Starea băiatului este stabilă”, se arată în postare.

În regiunea Sumi, aproape de granița cu Rusia, cel puțin un civil a fost rănit de bombardamentele rusești, au informat oficialii regionali.

În schimb, ministerul rus al Apărării a declarat că sistemele sale de apărare aeriană au doborât 19 drone ucrainene peste regiunile Kursk și Belgorod, precum și Crimeea ocupată.

Armata rusă atacă în mod regulat regiunile ucrainene cu drone și rachete. Cu toate acestea, conducerea Rusiei neagă sistematic că ar viza infrastructura civilă a orașelor și satele Ucrainei, ucigând populația civilă și distrugând spitale, școli, grădinițe, instalații de alimentare cu energie și apă.

Autorităţile ucrainene şi organizaţiile internaţionale califică aceste lovituri crime de război ale Federaţiei Ruse şi spune că sunt intenţionate.

Îți mai recomandăm Explozii și alerte de raid aerian la Kiev. Atacuri cu drone în Crimeea
Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.