Două decese în rândul pacienților care se aflau la Matei Balș în timpul incendiului

O coroană depusă în memoria victimelor incendiului de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”

Update: Un alt pacient, aflat în Pavilionul V de Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” în timpul incendiului, a decedat marți, potrivit Ministerului Sănătății.

Este vorba despre un pacient în vârstă de 80 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Universitar de Urgență din București. Pacientul a fost diagnosticat cu o forma severă SARS Cov-2, prezenta multiple comorbidități și se afla internat în secția de Terapie Intensivă a unității medicale, intubat.

Cauza decesului va fi stabilită după ancheta medico-legală.

***

Ministerul Sănătății a anunțat decesul unui alt pacient care era internat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie.

Decesul a survenit la o pacientă în vârstă de 70 de ani, transferată după incendiu la Spitalul de Urgență „prof. dr Dimitrie Gerota”, care era internată în secția de Terapie Intensivă. Pacienta se afla în stare gravă, fiind intubată, prezenta comorbidități și era diagnosticată cu infecție cu SARS Cov-2.

Ancheta medico-legala va stabili cauzele decesului.

Cinci persoane au murit în cursul zile de vineri când a izbucnit incendiul, patru dine ele carbonizate, iar alte 53 de persoane au fost transferate de la „Matei Balș” către alte spitale din capitală. În weekend, alte două persoane au încetat din viață.

Luni, a mai decedat un bărbat se afla internat în stare gravă, cu COVD-19, în momentul izbucnirii incendiului în pavilionul 5 al Institutului. Reprezentanții Ministerului Sănătății au transmis că deocamdată nu pot confirma legătura dintre decesul acestui pacient și incendiu.