Un popular influencer american e vizat de mai multe acuzații după ce un eveniment convocat de el a degenerat în violențe la New York

Oamenii sar pe o mașină în timpul revoltelor declanșate de streamerul Kai Cenat, care a anunțat un eveniment de tip "givaway", în Union Square din New York.

Kai Cenat va fi acuzat de incitare la revoltă, organizarea unei adunări ilegale şi alte infracţiuni, a declarat şeful departamentului de poliţie din New York, Jeffrey Maddrey. Polițiștii au arestat 65 de persoane, inclusiv 30 de minori, după ce adunarea a degenerat în violențe.


Kai Cenat, cu peste 9 milioane de abonaţi pe reţelele sociale, a anunţat miercuri că va găzdui vineri, la ora locală 4 PM, un eveniment în care va oferi cadouri promoţionale Evenimentul urma să aibă loc în parcul Union Square din Manhattan, transmite AFP. Printre obiectele oferite erau se console de jocuri video şi telefoane mobile.

Evenimentul a scăpat de sub control înainte de ora de începere anunţată. Mulți dintre cei prezenţi au recurs la „acte de violenţă faţă de poliţie şi public", au afirmat polițiștii din New York, urcându-se pe mașini și lovindu-le cu scaune și alte obiecte.

Ofițerii de poliție rețin o persoană rănită după ce o întâlnire publică convocată de streamerul live Kai Cenat în New York a degenerat în violențe.


Jeffrey Maddrey a precizat că mai mulţi tineri din mulţime şi poliţişti au fost răniţi.

Kai Cenat a fost îndepărtat de la faţa locului de poliţie din „motive de siguranţă".

Transmițând live pe Twitch dintr-un vehicul în timp ce oamenii se adunau, Kai Cenat arăta carduri cadou pe care intenționa să le ofere participanților. Observând mulțimea și prezența poliției, el a coborât din vehicul și a fost înconjurat de mulțimea care îl aclama și îl împingea.

"Am mai întâlnit astfel de lucruri înainte, dar niciodată la acest nivel de periculozitate", a spus șeful poliției din NewYork. Trei ofițeri au fost răniți, inclusiv un sergent care și-a rupt o mână. Un adolescent a fost rănit de artificii care au explodat, a spus el.

Kai Cenat, în vârstă de 21 de ani, este un creator de videoclipuri cu 6,5 milioane de urmăritori pe platforma Twitch, unde transmite în mod regulat live. De asemenea, el are 4 milioane de abonați pe YouTube și peste 4.5 milioane de urmăritori pe Instagram.