Ungaria se pregătește pentru inundații catastrofale. Nivelul Dunării crește

18 septembrie: o  rață pe apele deja umflate ale Dunării, în cartierul Obuda din Budapesta.

Premierul Viktor Orban a numit acest val de inundații una dintre cele mai importante provocări cu care s-a confruntat Ungaria.
 

Nivelul Dunării din Budapeste a crescut considerabil în ultimele zile. 

Premierul Viktor Orban a avertizat că apele vor atinge punctul culminant la Budapesta sâmbătă, pe 21 septembrie și că cel mai rău moment va fi la mijlocul săptămânii viitoare. De șapte zile, autoritățile fac eforturi de prevenire a inundațiilor.

Apele au inundat casele de vacanță din Gyor-Moson-Sopron, la 130 de kilometri de capitală.

Aproape 10 000 de muncitori și 15 000 de voluntari consolidează apărarea împotriva inundațiilor, la Budapesta.


 

„Ungaria a învățat protecția împotriva inundațiilor în timpul inundațiilor anterioare, iar profesioniștii și voluntarii știu exact ce au de făcut”, a declarat Orban.
Szentendre, la 20 km nord de capitala Budapesta, la 18 septembrie 2024: Locuitorii lucrează pentru a proteja malurile Dunării cu prelate și cu o barieră din saci de nisip.

Un alergător sub un pod din Budapesta.

„Ungaria a învățat protecția împotriva inundațiilor în timpul inundațiilor anterioare, iar profesioniștii și voluntarii știu exact ce au de făcut”, a declarat Orban.
 

Nivelul ridicat al apei de-a lungul Dunării.

Inundațiile provocate de ciclonul Boris, un sistem de joasă presiune cu mișcare lentă, au făcut cel puțin 20 de victime în regiune.

Furtuna a adus în câteva zile precipitații care, altfel, s-ar fi adunat în luni de zile, – Boris e una dintre cele mai grave furtuni care au lovit Europa în ultimele două decenii.

Cheul Dunării  la Budapesta – în fundal se vede cu clădirea Parlamentului maghiar.
Primarul Budapestei, Gergely Karacsony, a anunțat că orașul va folosi un milion de saci de nisip pentru a fortifica apărarea împotriva inundațiilor.

Districtul 13 din Budapesta, inundații pe scară largă.

18 septembrie 2024: Fluviul Dunărea inundă malurile în apropierea Podului Margareta din Budapesta

Prognozele arată că nivelul Dunării va fi cel mai ridicat din ultimii zece ani. Ungaria se pregătește pentru un test dificil: cum se va apăra de inundații?