Vela: Am căutat cea mai bună soluție să simțim sărbătoarea Paștelui. Orban: N-am știut detaliile

Premierul Ludovic Orban și ministrul de Interne Marcel Vela

Ministrul de Interne Marcel Vela a reacționat joi seară față de criticile care i-au fost aduce cu privire la acordul pe care l-a încheiat cu Biserica Ortodoxă Română și spune că a observat „criticile față de acest subiect” dar că nu poate să nu remarce specularea politică a întregului episod.

Vela spune că întregul său efort a fost centrat pe un singur scop: „să putem simți atât cât se poate sărbătoarea Paștelui.”

Întrebat despre acordul anunțat de ministrul de Interne cu Biserica Ortodoxă, premierul Ludovic Orban a spus că a știut despre acord înainte de semnare dar că nu a intrat în detaliile pe care le-a aflat abia după semnarea sa, dar a adoptat un ton înțelegător, apelând la o veche butadă care spune că „numai cine nu muncește, nu greșește”.

„A existat o discuție legată de condițiile de sărbătorire a Paștelui. Ministrul Vela a semnat un acord cu Preafericitul Patriarh, n-am intrat într-o analiză de detaliu, acordul mi-a fost transmis după semnare. Important e să fii atent la reacții, să acționezi. Numai cine nu muncește nu greșește”, a spus Ludovic Orban, într-un interviu acordat joi seară Digi 24.

El a spus că important este că acordul a fost modificat ulterior și că „la ora actuală este conform tuturor ordonanțelor și recomandărilor specialiștilor epidemiologi.”

Riscurile de transmitere sunt aproape inexistente acum”, a adăugat Ludovic Orban. El i-a mulțumit Patriarhului Daniel, la fel ca ministrul Vela la modificarea acordului, pentru „întelegere și deschidere”.