Interviu integral: Elena Lasconi, candidata USR, la președinție

Your browser doesn’t support HTML5

Președinta USR, Elena Lasconi, declară că, dacă va ajunge președinta României, va susține în continuare Ucraina și Republica Moldova. Lasconi este convinsă că prezența mai multor trupe NATO pe teritoriul național ar descuraja un eventual atac.

În majoritatea sondajelor care măsoară intenția românilor pentru alegerea viitorului președinte, Elena Lasconi apare constant între primii trei cel mai bine clasați candidați.

În interviurile acordate în ultimele săptămâni, în calitate de candidat la Președinția României, Elena Lasconi, vorbește mai ales despre politica internă.

Europa Liberă a vrut însă să afle cum gândește potențiala viitoare comandantă supremă a Forțelor Armate Române inclusiv despre apărarea națională.

Elena Lasconi critică faptul că Legile Apărării nu au fost încă adoptate, acestea fiind aflate în diferite etape incipiente pe traseul legislativ, la doi ani și opt luni de la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Actuala coaliție de guvernare, PSd-PNL, nu a reușit să trimită Parlamentului Legile Apărării, în ciuda solicitării șefului Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, care a cerut politicienilor acte normative actualizate încă de la începutul anului.

Printre cele patru alegi ale Apărării se află și cea care se referă la posibilitatea Armatei Române de a doborî dronele rusești care intră ilegal în spațiul aerian al României.

Lidera USR consideră că acele drone ar trebui doborâte fără rezerve. „E nevoie de politicieni curajoși care să ia decizii rapide”, spune Elena Lasconi în interviul acordat Europei Libere.