Vizita surpriză a președintelui SUA, Joe Biden, la Kiev la un an de la invadarea Ucrainei din ordinul lui Putin

La aproape un an de la invazia ordonată de Vladimir Putin în Ucraina, președintele american, Joe Biden, a făcut o vizită surpriză la Kiev, unde a fost primit și însoțit de liderul ucrainean, Volodimir Zelenski. Înaintea sosirii sale, sirenele de raid aerian au sunat în toată Ucraina. 

Joe Biden a fost întâmpinat de soții Zelenski, Olena și Volodimir, aici în fața Palatului Mariinski. Analiști spun că mesajul pe care-l dă vizita celui mai puternic om al lumii la Kiev are legătură cu sprijinul pe care SUA arată că intenționează să-l acorde în continuare Ucrainei invadate. „Când Putin și-a lansat invazia, în urmă cu aproape un an, a crezut că Ucraina este slabă și că Occidentul este divizat. A crezut că poate rezista mai mult decât noi. Dar s-a înșelat amarnic”, a spus președintele SUA.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski îl conduce pe președintele SUA, Joe Biden, în interiorul Palatului Mariinski în timpul vizitei surpriză pe care liderul american a făcut-o luni la Kiev.

Președintele american Joe Biden semnează în cartea de oaspeți a palatului prezidențial. 

Președintele Joe Biden participă alături de Volodimir Zelenski la o ceremonie de comemorare a victimelor invaziei rusești în Ucraina, la zidul memorial de la catedrala Sfântul Mihail cu cupolă de aur, din Kiev.

Coroana de flori depusă de președintele SUA, Joe Biden, la zidul memorial consacrat soldaților uciși în invazia rusească în Ucraina. 

Președintele Volodimir Zelenski și președintele SUA, Joe Biden, în fața catedralei Sfântul Mihail cu cupolă de aur, de la Kiev.  

Joe Biden și Volodimir Zelenski au susținut împreună o conferință de presă la un an de la invazia rusească în Ucraina „Un an mai târziu, Kievul rămâne în picioare. Și Ucraina rămâne în picioare. Democrația rămâne în picioare”, a spus președintele american.

Pe tot parcursul vizitei sale, președintele SUA, Joe Biden a făcut numeroase gesturi de afecțiune față de mai tânărul său omolog ucrainean a cărui țară este invadată de Rusia de aproape un an. Aici, în fața zidului memorial de la catedrala Sfântul Mihai cu cupolă de aur, consacrat soldaților ucraineni uciși din ordinul lui Putin.