Volodimir Zelenski promite că Ucraina va riposta după atacul de la Cernihiv în care 7 oameni au murit și 144 au fost răniți, inclusiv copii

Rusia a atacat cu o rachetă orașul Cernihiv din Ucraina, ucigând șapte oameni și rănind 144. Fotografia reprezintă o captură dintr-un clip pus la dispoziția Reuters de salvatorii Serviciului de Urgență al Ucrainei.

„Sunt sigur că soldații noștri vor da un răspuns Rusiei pentru acest atac terorist”, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un discurs video publicat duminică dimineața, după întoarcerea din vizita în Suedia. „Un răspuns notabil”, a spus apăsat președintele ucrainean.

El a anunțat că 15 dintre cele 144 de persoane rănite erau copii și a rostit numele fetiței ucise - Sofia.

Zelenski a mai spus că atacul asupra orașului Cernihiv, un oraș cu bulevarde înfrunzite și biserici vechi de secole, la aproximativ 145 de km nord de Kiev, a coincis cu sărbătoarea ortodoxă a Schimbării la Față a Domnului.

Alte cincisprezece victime erau ofițeri de poliție, a anunțat ministrul de Interne Igor Klimenko pe Telegram. Majoritatea victimelor se aflau în vehicule, traversau drumul sau se întorceau de la biserică.

Guvernatorul regional Viaceslav Chaus a adaugat că 41 de persoane au fost spitalizate sâmbătă.