Zeci de copii uciși în timpul protestelor din Bangladesh

Mii de persoane, în special studenți, au protestat împotriva introducerii unor cote de muncă în Bangladesh. Cel puțin 200 și-au pierdut viața în urma confruntărilor cu forțele de ordine.

Cel puțin 32 de copii au murit în timpul protestelor studențești care au avut loc în Bangladesh luna trecută, a anunțat agenția ONU pentru copii.

Cel mai mic copil ucis nu împlinise încă cinci ani, a declarat un purtător de cuvânt al UNICEF, adăugând că majoritatea celor care au murit erau întâmplător în zonă.

Ei se numărau printre cele peste 200 de persoane care au fost ucise în timpul demonstrațiilor împotriva cotelor de locuri de muncă în serviciul public, potrivit cifrelor verificate de BBC Bangla.

Sistemul de cote a fost acum redus de guvern în urma unei hotărâri a Curții Supreme, dar studenții au continuat să protesteze și cer dreptate pentru cei care au murit, au fost răniți sau reținuți.

În timp ce protestele sunt acum la un nivel mai mic, guvernul se luptă să controleze valul în creștere de furie referitor la modul cum a răspuns inițial la demonstrații.

„De ce sunt frații noștri în morminte și ucigașii afară?” a întrebat o mulțime care s-a adunat în fața celei mai mari moschei din Dhaka, capitala Bangladeshului, după rugăciunile de vineri, potrivit agenției de știri AFP.

Forțele de securitate au răspuns miilor de protestatari care au umplut străzile cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc, potrivit agenției de presă Reuters. Oficialitățile au raportat că cel puțin 20 de persoane au fost rănite.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.