Peste 40 de persoane, inclusiv 12 copii, au fost rănite într-un atac rusesc asupra orașului Pervomaiski din Harkov

Mașini arse la locul unui atac rusesc asupra orașului Pervomaiski, în regiunea Harkov, Ucraina. 4 iulie 2023.

Peste 40 de persoane, inclusiv 12 copii, au fost rănite pe 4 iulie într-un atac rusesc asupra orașului Pervomaiski, din regiunea Harkov, au anunțat oficialii ucraineni, potrivit Radio Svovoda. Armata ucraineană a raportat continuarea luptelor grele în regiunea Donețk.

Guvernatorul regional al Harkovului, Oleg Sinehubov, a declarat pe Telegram că bombardamentul a avut loc în jurul orei locale 13:35, incendiind mai multe mașini și aruncând în aer ferestrele clădirilor rezidențiale.

Atacul a lovit o parcare din afara clădirii rezidențiale din orașul Pervomaiski, situată relativ departe de locurile unde au loc lupte în regiunea Donbas. Opt clădiri înalte și opt mașini au fost avariate ca urmare a atacului cu rachete, a declarat Ministerul de Interne.

Mașini arse în orașul Pervomaiski, după un atac rusesc.

Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a subliniat că în zona atacului sunt numai clădiri rezidențiale: "aceasta este o zonă pașnică a orașului în care nu există un singur obiectiv militar".

Șeful de cabinet al președintelui Volodimir Zelenski, a spus că atacul a fost realizat cu un obuz exploziv.

Trupele ruse bombardează în mod regulat Harkovul. În ciuda dovezilor și dovezilor, Moscova neagă bombardarea civililor din Ucraina.

Pe 18 iunie, Organizația Națiunilor Unite a confirmat moartea a peste 9.000 de civili și rănirea a aproape 16.000 în Ucraina, de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina. ONU a precizat că numărul real al victimelor este mult mai mare.

Îți mai recomandăm Prima instituție pentru anchetarea crimelor de război ale Rusiei în Ucraina a fost inaugurată la Haga