9 Mai, Ziua Europei în imagini

Steagul Uniunii Europene a fost proiectat miercuri seară pe fațada Parlamentului României în ajunul Zilei Europei. Orașe de pe tot continentul au marcat cu astfel de mesaje Ziua Europei. Autoritățile naționale transmit astfel un mesaj de unitate între cele 440 de milioane de cetățeni europeni care vor vota peste o lună, pe 9 iunie, la viitoarele alegeri europene - București, România, 8 mai 2024

În România, miercuri seară a fost proiectat steagul Uniunii Europene pe clădirea Palatului Parlamentului din București.

Cetățenii Republicii Moldova, țară aspirantă la statutul de membru al Uniuii Europene, au ieșit în stradă să sărbătorească Ziua Europei. 

Cetățenii Republicii Moldova se imortalizează în fața unui panou creat special în cinstea Zilei Europei. 

Părinți și copii sărbătoresc deopotrivă o zi care celebrează pacea și unitatea europeană. Chșinău, 9 mai 2024

Georgia a sărbătorit joi seară Ziua Europei în prezența președintei țării, Salome Zurabișvili, o susținătoare a admiterii țării în Uniunea Europeană. Georgia este zguduită de proteste ale celor care se opun legii de inspirație rusească privind legea agentului străin, promovată de partidul Visul Georgian.

Un mesaj proeuropean proiectat pe o fântână din Zagreb, Croația, de Ziua Europei. Croația a intrat în UE în 2013.

Fântănă din Zagreb, luminată de Ziua Victoriei

Un veteran al armatei moldovenești atinge drapelul UE în timpul unei ceremonii în cinstea militarilor care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, la care au participat și autoritățile centrale ale Republicii Moldova, în cadrul ceremoniei Zilei Victoriei celui de-al Doilea Război Mondial și Zilei Europei, la Chișinău, pe 9 mai 2024. 
 

O femeie merge ținând un bebeluș pe lângă o sculptură care îl înfățișează pe diplomatul francez Jean Monnet, parte a monumentului Părinților Fondatori ai Uniunii Europene din București, România, pe 29 decembrie 2018.

Uniunea Europeană a marcat joi, 9 mai, Ziua Europei, dar toată lumea privește spre alegerile care vor avea loc exact peste o lună și care prevestesc ascensiunea extremei drepte și o posibilă îndepărtare de politicile sale globale în materie de schimbări climatice.