Problema saltelelor pneumatice, necesare pentru intervențiile la incendii sau pentru salvarea persoanelor care se aruncă de la înălțime nu este nicidecum una de dată recentă. Chiar dacă acum autoritățile promit achiziții și măsuri ferme.
În România, 696.943 de persoane s-au vaccinat până luni, 15 februarie, cu unul dintre cele trei vaccinuri: Pfizer, Moderna sau AstraZeneca. Europa Liberă a centralizat răspunsurile la cele mai frecvente întrebări privind vaccinarea.
Mulți dintre cei care și-au făcut a doua doză de vaccin COVID până acum spun că au avut efecte adverse și, temporar, starea lor generală a fost proastă.
Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că au fost descoperite 1.872 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, după ce au fost realizate 11.822 de teste PCR și 2.798 de teste rapide. Peste cinci mii trei sute de teste PCR au fost făcute la cerere.
Comisarul european pentru sănătate a declarat că Uniunea Europeană va aproba rapid variantele îmbunătățite de vaccin adaptate pentru combaterea mutațiilor, informează Reuters.
Universitatea din Oxford, care a realizat în parteneriat cu AstraZeneca un vaccin împotriva COVID-19, lansează un studiu pentru a vedea siguranța vaccinului asupra copiilor și care este răspunsul imun, informează Reuters.
Costul total al măsurilor de sprijin legate de COVID-19 în anul 2020 a fost de 4,85% din PIB se arată în proiectul legii bugetului, pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor.
După ce Africa de Sud a stopat vaccinarea cu AstraZeneca pe motiv că serul nu este eficient pentru tulpina de coronavirus de aici, grupul consultativ al experților în imunizare de la Organizația Mondială a Sănătății a răspuns la mai multe întrebări și temeri ale oamenilor privind vaccinul.
Încarcă mai mult
Nici o sursă media