Linkuri accesibilitate

În București se revizuiește scenariul pentru deshiderea unor școli


Monica Anisie, ministrul Educației

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că există unități de învățământ din București care au solicitat pe ultima sută de metri schimbarea scenariului pentru începerea anului școlar și a dat ca exemplu Școala Centrală și la o grădiniță din București. Decizia va fi luată de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, după ședința pe care ministrul Anisie a convocat-o duminică dimineața.

Sunt două unități de învățământ - Școala Centrală și o grădiniță - Zâna Florilor, care au solicitat, prin decizia Consiliului de administrație, instituirea codului rosu. Ea a fost trimisă la Inspectoratul școlar azi și așteptăm să se întrunească Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență (CMSU) ca să dea aprobare pentru scenariul rosu. La gradiniță așteptăm definitivarea anchetei DSP, pentru că s-a întâmplat aseară. Pot participa la cursuri în sistem online, așa cum au participat cand erau în izolare", a anunțat Anisie.

Ministrul Educației a mai precizat că la discuții au participat prefectul Capitalei și șefa DSP București, iar situația a fost reevaluată.

Potrivit surselor citate de Edupedu.ro, școala numărul 156 va intra pe scenariul galben (deci cu sistem hibrid) din scenariul roșu în care fusese plasat inițial (ceea ce însemna predare exclusiv online). Alte școli, din sectorul 5, vor ieși din scenariul galben și vor intra în roșu, pentru că nu s-au terminat lucrările de renovare, conform surselor noastre.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut duminică dimineață un nou tur prin unități de învățământ din București, și a transmis părinților că trebuie să fie ”încrezători” și că îi va primi luni pe elevi ”cu zâmbetul pe buze”.

Au șervețele, este asigurată distanțarea socială, în fiecare sală sunt camere de luat vederi. (...) Ieri am avut o discuție cu dl. prefect și cu directoarea DSP și i-am rugat să verifice toate scenariile pe care le-au propus unitățile de învățământ și în felul acesta să decidă dacă este nevoie să revizuiască unele scenarii”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul susține că situația este într-o continuă dinamică și că trebuie să fie luate decizii rapide acolo unde e cazul, pentru a-i primi pe ”copii în condiţii extraordinar de bune, pentru că ne preocupă siguranţa şi sănătatea copiilor, dar şi a profesorilor. Cu toţii trebuie să fim sănătoşi, ca să putem să desfăşurăm un act educaţional de calitate.”

Ministerul Educației a publicat, cu doar trei zile înainte de începerea școlii, regulile de predare online care vor fi folosite de școlile care vor fi în scenariul roșu și în cel hibrid. În total este vorba de 5130 de școli- 4.892 în scenariul mixt și 238 în cel roșu.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG