Linkuri accesibilitate

În două luni, Poliția Română a închis 1.381 de cazuri de copii dispăruți


Conform unui răspuns la o solicitare adresată de Europa Liberă Poliției Române, 1.381 de cazuri de minori dispăruți au fost închise în lunile august și septembrie. Dintre aceștia, doi copii au fost găsiți morți prin înecare, restul s-au întors la familii.

„În aceeași perioadă, au fost adăugați pe site-ul oficial al Poliției Române 79 de minori dați dispăruți, după obținerea acordului de mediatizare din partea familiilor / aparținătorilor acestora”, mai arată instituția în același răspuns adresat Europei Libere.

A mai existat o întrebare adresată Poliției legată de numărul polițiștilor care ar fi fost schimbați de la anchetarea unor dosare de minori dispăruți și de motivele care ar fi stat la baza unei astfel de decizii.

„La nivel național, cazurile de dispariții sunt instrumentate de Serviciile de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene, neexistând o situație centralizată la nivelul Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, a polițiștilor care documentează aceste cazuri”, se arată în răspunsul primit.

VIDEO Cazul Caracal: Filmul complet al protestului din București
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:16 0:00

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG