Linkuri accesibilitate

Încă 14 cazuri de coronavirus, 260 în total, 43 în ultimele 24 de ore


Până miercuri au fost confirmate 260 de cazuri infectate cu COVID-19. Dintre cei 260 de pacienți, 19 au fost declarați vindecați și externați, transmit autoritățile.

De la ultima informare, de miercuri dimineață, au fost confirmate 14 cazuri noi, după cum urmează:

7 în București,

3 în Brașov,

2 în Constanța,

1 în Maramureș,

1 Dolj.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 2 ani și 57 de ani.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.510 persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 26.545 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.670 de teste. Dintre acestea, 4.410 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța, inclusiv la Institutul Cantacuzino.

În stocul unităților sanitare care realizează diagnosticarea se află în acest moment 3.746 teste de diagnosticare moleculară (Real Time PCR), iar SC Unifarm SA achiziționează și distribuie în permanență către unitățile sanitare, pe bază de comandă, teste de diagnostic, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Până în prezent, au fost deschise 51 de dosare penale sub acuzația de zădărnicirea combaterii bolilor.

De asemenea, inspectorii sanitari din cadrul direcțiilor de sănătate publică au aplicat amenzi în valoare de 1.835.000 lei unui număr de 120 persoane pentru nerespectarea măsurii autoizolării.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG