Linkuri accesibilitate

Încă 184 de români din Italia, repatriați marți seară


Imagine generică

Încă 184 de cetățeni români din Italia, nerezidenți, lucrători sezonieri, afectați de restrângerea activitățile economice din cauza crizei de coronavirus și fără posibilitatea de a rămâne în Itlaia vor fi aduși în țară marți seară de autoritățile române.

Cetățenii români vor fi repatriați din Veneția, Italia, cu o cursă aeriană, tip charter, operată de o companie privată.

MAE reia apelul către români de evitare a oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale și care pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară.

„De asemenea, facem apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate. Astfel de deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Luni seară, 109 români au fost repatriați și aduși în țară din Veneția, Italia, cu o cursă charter, operată de o companie privată.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG