Linkuri accesibilitate

Încă trei cazuri confirmate în București cu noua tulpină de Covid din Marea Britanie


Tulpina britanică a fost confirmată la încă trei cazuri

Încă 3 cazuri de infectare cu noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie au fost confirmate în România, anunță Ministerul Sănătății. În total, sunt 8 cazuri confirmate cu noua tulpină.

Ministerul Sănătății a precizat că două dintre cele trei noi cazuri au fost confirmate la persoane de la Școala 28 din Bucuresti, unde săptămâna trecută a fost descoperit un focar de coronavirus.

Sunt încă trei teste care au fost confirmate după secvențiere. Două dintre ele aparțin focarului de la școală. Un test este nou la o persoană care nu aparține acelui focar. Este o persoană tânără, am luat legătura telefonic cu dânsa, este într-o stare generală bună, carantinată la domiciuliu, împreună cu prietenul care este de asemenea confirmat pozitiv cu tulpina comună”, a declarat Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Victoria.

Primele cazuri cu tulpina SARS-CoV-2 apărută în toamnă în Marea Britanie au fost confirmate săptămâna trecută la Şcoala nr. 28 din Bucureşti, unde a fost descoperit un focar de coronavirus. Cazurile confirmate aici au fost la persoane care nu au călătorit în afara țării.

Medicul Adriana Pistol a declarat marți într-o conferință de presă că focarul de coronavirus înregistrat la Şcoala nr. 28 din Bucureşti este „clar datorat'' noii tulpini din Marea Britanie, B.1.1.7.

Cătălin Drulă despre dependența de gazul rusesc
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:26 0:00
XS
SM
MD
LG