Linkuri accesibilitate

Încă trei cazuri confirmate în București cu noua tulpină de Covid din Marea Britanie


Tulpina britanică a fost confirmată la încă trei cazuri
Tulpina britanică a fost confirmată la încă trei cazuri

Încă 3 cazuri de infectare cu noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie au fost confirmate în România, anunță Ministerul Sănătății. În total, sunt 8 cazuri confirmate cu noua tulpină.

Ministerul Sănătății a precizat că două dintre cele trei noi cazuri au fost confirmate la persoane de la Școala 28 din Bucuresti, unde săptămâna trecută a fost descoperit un focar de coronavirus.

Sunt încă trei teste care au fost confirmate după secvențiere. Două dintre ele aparțin focarului de la școală. Un test este nou la o persoană care nu aparține acelui focar. Este o persoană tânără, am luat legătura telefonic cu dânsa, este într-o stare generală bună, carantinată la domiciuliu, împreună cu prietenul care este de asemenea confirmat pozitiv cu tulpina comună”, a declarat Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Victoria.

Primele cazuri cu tulpina SARS-CoV-2 apărută în toamnă în Marea Britanie au fost confirmate săptămâna trecută la Şcoala nr. 28 din Bucureşti, unde a fost descoperit un focar de coronavirus. Cazurile confirmate aici au fost la persoane care nu au călătorit în afara țării.

Medicul Adriana Pistol a declarat marți într-o conferință de presă că focarul de coronavirus înregistrat la Şcoala nr. 28 din Bucureşti este „clar datorat'' noii tulpini din Marea Britanie, B.1.1.7.

XS
SM
MD
LG