Linkuri accesibilitate

Fără precedent pentru un stat membru UE: până la 5.000 de unguri vor testa vaccinul Sputnik V


Între 3.000 și 5.000 de unguri ar putea participa la studii clinice ale vaccinului rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat luni ministrul maghiar pentru resurse umane, Miklos Kasler, citat de Reuters.

Planurile Ungariei de a efectua studii și, eventual, de a produce vaccinul rusesc, reprezintă o mișcare fără precedent pentru un stat membru al UE, care se adaugă la fricțiunile deja existente cu Bruxelles-ul.

În conformitate cu normele UE, Sputnik V trebuie să fie autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) înainte de a putea fi comercializat în orice stat al blocului de 27 de națiuni, a spus EMA.

Moscova a început sâmbătă distribuirea vaccinului prin 70 din clinicile sale pentru cele mai expuse categorii, demarând astfel prima campanie de vaccinare pe scară largă din Rusia împotriva Covid-19, a anunțat grupul de combatere a pandemiei.

Ministrul Miklos Kasler a declarat că o delegație maghiară de experți medicali a primit „o notificare detaliată” despre vaccinul rus și a observat „că vaccinul este fabricat cu cea mai recentă tehnologie și cu aplicarea protocoalelor OMS”.

Ungaria a anunțat la sfârșitul lunii trecute că a primit acordul Rusiei ca medici maghiari să asiste la procesul de fabricație și la testele de laborator pentru vaccinul Sputnik V.

Rusia ar putea livra o parte din dozele de vaccin Budapestei chiar în această lună.

Ungaria s-a asigurat, de asemenea, de achiziționarea a peste 12 milioane de doze de vaccinuri de la companiile farmaceutice occidentale și este în discuții cu China și Israel pentru potențiale alte achiziții de vaccin.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urșii din România, veșnic vinovați de toate relele
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:04 0:00
XS
SM
MD
LG