Linkuri accesibilitate

Șeful Jandarmeriei, schimbat din funcție înainte de protestele anunțate pentru 10 august. Cine îi ia locul


Protestul anticorupție din 10 august 2018, început pașnic, a degenerat și s-a încheiat cu violențe, forțele de ordine folosind tunuri de apă și gaze lacrimogene împotriva protestatarilor.
Protestul anticorupție din 10 august 2018, început pașnic, a degenerat și s-a încheiat cu violențe, forțele de ordine folosind tunuri de apă și gaze lacrimogene împotriva protestatarilor.

Șeful Jandarmeriei, Ionuț Sindile, a fost schimbat din funcție cu câteva zile înainte de 10 august, când a fost anunțată o nouă manifestație la un an de la mitingul diasporei, a spus ministrul interimar de Interne Mihai Fifor. El va fi înlocuit cu inspectorul-șef de la Craiova, Constantin Florea.

Ionuț Sindile a fost numit la conducerea jandarmeriei Române, pe 15 august 2018, cu o zi înainte de de expirarea interimatului lui Sebastian Cucoș la șefia Jandarmeriei Române. La momentul 10 august, el era prim-adjunctul lui Cucoș.

Ionuț Sindile este anchetat de procurori în dosarul reprimărilor violente de la protestul din 10 august 2018 din Piața Victoriei, alături de Gheorghe Sebastian Cucoş, prim-adjunct al Jandarmeriei Române; maiorul Laurenţiu Cazan, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, dar şi secretarul de stat Dan Chirică.

Potrivit anunțului de numire de acum un an, Sindile are 41 de ani, s-a născut în Teleorman, a absolvit Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza", la arma jandarmi, în anul 2000 și are o experiență de aproape 20 de ani în Jandarmeria Română.

Înlocuitorul său, Constantin Florea are 53 de ani și ocupă funcția de inspector-șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi „Mihai Bravu” Dolj din 2009. Potrivit CV-ului, el a absolvit Colegiul Național de Apărare, dar și Colegiul Național de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” Bucureşti.

Pe 10 august 2018, s-au adunat în Piața Victoriei mai multe zeci de mii de persoane, o bună parte dintre ei români stabiliți în străinătate, care au venit să își manifeste solidaritatea față de conaționalii rămași acasă.

Protestul anticorupție, început pașnic, a degenerat și s-a încheiat cu violențe, forțele de ordine folosind tunuri de apă și gaze lacrimogene împotriva protestatarilor.

Atunci mai multe sute de persoane au fost rănite, o parte fiind tratate la fața locului, iar alte câteva zeci au fost duse la spital.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG