Linkuri accesibilitate

Și elevii de la „Gheorghe Șincai” fac grevă alături de profesorii lor


Elevii de clasa a XII-a de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” au protestat în curtea școlii

Peste 70 de elevi și 20 de profesori de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București au protestat în această dimineață în curtea școlii față de schimbarea managementului liceului de către inspectoratul școlar și față de intenția Primăriei Sectorului 4 de a-i muta în altă parte pentru a reabilita și consolida clădirea.

Elevii au decis să fie alături de profesorii lor care sunt nemulțumiți de ce se întâmplă în școală. Cu mesaje precum „Și eu sunt Șincai”, elevii au păstrat distanța între ei atunci când au protestat.

Elevii de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” au ieșit cu pancarte în curtea liceului
Elevii de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” au ieșit cu pancarte în curtea liceului
Profesorul de matematică, alături de elevii lui
Profesorul de matematică, alături de elevii lui

Protestul de la „Gheorghe Șincai” a început marți la prima oră, când peste 60% dintre profesorii titulari de la Colegiul „Gheorghe Șincai” din Capitală nu și-au ținut orele în semn de nemulțumire față de managementul impus de inspectoratul școlar.

Miecuri, la ora 14.00, șase profesori au întâlnire la inspectorat. Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat că va merge la liceu până la finalul săptămânii și va media conflictul.

Întreaga poveste despre scandalul de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” poate fi citită aici: Epopeea de la Colegiul „Gheorghe Șincai”. Trebuie elevii evacuați?

XS
SM
MD
LG