Linkuri accesibilitate

Încă un pacient de Covid-19, care a refuzat internarea, a murit


Imagine generică
Imagine generică

Un bărbat din Olt, de 56 de ani, confirmat cu COVID-19, care a refuzat internarea, după ce a fost confirmat luni cu Covid-19 a murit miercuri, a anunțat DSP Olt.

Acesta mai suferea de insuficiență cardiacă congestivă, insuficiență mitrală, insuficiență respiratorie, HTA, obezitate, hepatită cronică și boală periferică.

„În cursul zilei de astăzi, respectiv 16.07.2020, a fost înregistrat un deces la domiciliu. Persoana, bărbat în vârstă de 56 de ani, a refuzat internarea. El prezenta următoarele comorbidităţi: insuficienţă cardiacă congestivă, stenoză aortică, insuficienţă mitrală, insuficienţă respiratorie, HTA primară, obezitate, hepatită cronică, boala periferică.”

De la începutul pandemiei, în tot județul Olt au fost înregistrate în total 437 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, 191 pacienți au fost vindecați, 110 au rămas internați, dintre care 5 la terapie intensivă, pe ventilare mecanică, 17 au murit iar 58 au fost externați la cerere.

Prefectura Olt a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate în județ 11 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19.

Un bărbat din Galați, de 45 de ani, depistat pozitiv cu coronavirus, dar asimptomatic, care a refuzat duminică internarea, a murit miercuri. El a discutat cu medicii și marți iar argumentul său pentru refuzul internării a fost în continuare că se simte bine. Boala a evoluat, însă, foarte rapid și agresiv Bărbatul avea obezitate de gradul 3, cu care ar mai fi trăit însă zeci de ani.

Presa locală spune că i s-a făcut rău marți seară, când a și chemat salvarea, dar nu a mai putut fi salvat.

Pacienții cu simptome ușoare de COVID-19, dar care se externează pe propria răspundere, ignorând recomandarea medicală, se expun unui pericol uriaș și îi pun în pericol și pe medici, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

În România, pacienții de Covid-19 pot refuza internarea în urma deciziei CCR care asimilează internarea și carantinarea cu privarea de libertate a cărei reglementare nu poate fi făcută decât prin lege, nu prin ordin de ministru, cum a făcut guvernul PNL.

Din momentul publicării deciziei CCR în Monitorul Oficial peste 30.000 de persoane au părăsit carantina și circa 600 de persoane s-au externat la cerere.

Până joi, 757 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere în urma deciziei CCR, care a declarat neconstituțională internarea obligatorie prin ordin de ministru a persoanelor infectate.

România se află în acest moment într-o curbă ascendentă a infectărilor cu coronavirus, joi înregistrându-se un record de 777 de cazuri.

Legea carantinării este blocată de PSD în Senat, după ce a votat-o în Camera Deputaților.

XS
SM
MD
LG