Linkuri accesibilitate

VIDEO Ce fac elevii cu banii de buzunar?


VIDEO Ce fac elevii cu banii de buzunar?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:35 0:00

Europa Liberă a stat de vorbă cu câțiva elevi de clasa a XII-a de la Colegiul Național Gheorghe Șincai din București despre cum își gestionează banii de buzunar, dar și despre modul în care văd ei economisirea.

În România nu există deocamdată cursuri de educație financiară în cadrul curriculei școlare și, de regulă, principalele informații legate de acest subiect vin din contactul cu o instituție bancară.
Când vine vorba de economii și investițiile pe care le fac românii, diferențele între generații sunt mari, potrivit unui studiu din 2018 al BCR. Rezultatele cercetării arată că persoanele cu vârste cuprinse între 26 și 79 de ani aleg să achiziționeze în special produse vestimentare, în timp ce copiii (prin intermediul părinților lor) și tinerii cu vârste până în 25 de ani își investesc primele economii preponderent în telefoane mobile și accesorii.
Totodată, în medie, doar unu din cinci români declară că are un cont de economii sau un depozit bancar și doar unu din patru își face un plan de cheltuieli amănunțit, în scris, mai arată o cercetare din urmă cu trei ani a băncii.
XS
SM
MD
LG