Linkuri accesibilitate

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare a lui Augustin Lazăr


Klaus Iohannis a refuzat în mai multe rânduri să-l demită pe Augustin Lazăr, după ce ministrul demisionar al Justiției făcuse solicitarea

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare al procurorului Augustin Lazăr, după ce Consiliul Superior al Magistraturii avizat plecarea din magistratură a acestuia.

Lazăr părărsește Parchetul General înainte de Paște, când i se încheie mandatul, după ce a fost respins de Tudorel Toader la interviul pentru un nou mandat.

Plecarea lui Lazăr se petrece pe fondul unei campanii intense împotriva sa, legată de activitatea de procuror în ultimii ani ai comunismului, când a respins eliberarea înainte de termen a disidentului Iulius Filip din penitenciarul de la Aiud, unde era încarcerat ca deținut politic. Lazăr și-a prezentat scuze pentru activitatea institjuției procurorului, târziu după ce campania de presă l-a acuzat că ar fi fost torționar. Lazăr a negat vehement orice legătură cu tortura pe care Securitatea comunistă a practicat-o împotriva disidenților.

Dealtminteri, potrivit CNSAS, Augustin Lazăr nu a avut legături cu Poliția Politică a regimului comunist, după cum a reieșit din verificările CNSAS.

Retragerea lui Lazăr din magistratură lasă liberă conducerea Parchetului General începând cu finalul acestei luni.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Protestatarii armeni blochează traficul în Erevan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:06 0:00
XS
SM
MD
LG