Linkuri accesibilitate

Viorica Dăncilă se teme de trădători: Cine participă la votul de învestire va fi exclus din partid


Viorica Dancila, pune piciorul în prag: cine trădează la vot, pleacă
Viorica Dancila, pune piciorul în prag: cine trădează la vot, pleacă

Decizia PSD de a nu vota guvernul Orban e sfântă și cine nu o respectă înseamnă că trădează partidul, deci va fi exclus. Este mesajul pe care Viorica Dăncilă l-a transmis după declarația lui Paul Stănescu privind învestirea guvernului Orban.

Chiar dacă Paul Stănescu spusese că va vota așa cum a decis partidul, declarația sa despre nevoia de ”stabilitate” a provocat temeri că va ”trăda”. ”Ceea ce e foarte important, și pentru mine ca om politic e foarte important, și ca cetățean al acestei țări, ca acest guvern trebuie învestit. România trebuie să aibă un guvern stabil", a spus Stănescu.

Cum calculele celor două tabere arată o situație pe muchie de cuțit, fiecare vot contează. Mai ales că Ludovic Orban a spus că negociază și cu parlamentari PSD, pe al căror vot mizează.

Reacția Vioricăi Dăncilă a fost fermă în perspectiva unor trădări, așa cum s-a întâmplat la moțiunea de cenzură.

"Dacă Paul Stănescu va participa la acest vot, categoric va fi exclus din partid. Paul Stănescu a venit cu o declarație care efectiv nu reprezintă poziția PSD și a creat confuzie. Cine nu va respecta decizia partidului de a nu participa la vot va fi exclus din partid", a declarat Viorica Dancila, la Romania TV.

Amenințarea cu excluderea nu îl vizează însă doar pe Stănescu, ci pe toți parlamentarii PSD care vor vota cabinetul Orban.

”Dacă noi am vota Guvernul înseamnă că am fi de acord cu măsurile din programul de guvernare. PSD nu va participa la vot, iar cei care vor participa înseamnă că trădează PSD și vor trebui să plece din partid. Cred că toți cei care vor vota acest guvern sunt parte a programului de guvernare și vor trebui să răspundă în fața românilor", a mai spus Viorica Dancilă.

Premierul desemnat Ludovic Orban declara luni, la finalul negocierilor cu partidele care susțin guvernul, că s-a depășit cifra de 233 de voturi necesare pentru învestitură.

Audierea miniștrilor propuși în Guvernul Orban va avea loc în comisiile de specialitate marși și miercuri, iar votul în plenul reunit lunea viitoare, de la ora 14.00. Este decizia care s-a luat în Birourile Permenente, unde PSD deține majoritatea și și-a impus punctul de vedere. PNL ar fi vrut ca votul în plen să aibă loc săptămâna aceasta.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG