Linkuri accesibilitate

România votează
România votează

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Cum se votează, estimări și rezultate

Cel mai cuprinzător proces electoral a intrat în a treia zi astăzi, când și românii dintre granițe sunt așteptați să-și aleagă președintele. Bătălia se dă pentru calificarea în turul al II-lea al prezidențialelor, între Dan Barna și Viorica Dăncilă

IRES a dat publicității un al doilea exit-poll, valabil la ora 21.00, în care, ca și la prima estimare, NU A LUAT ÎN CALCUL DIASPORA, unde și la această oră continuă votul în țări precum Marea Britanie sau Spania și unde se înregistrau, 667.567 de voturi.

Clasamentul IRES

KLAUS IOHANNIS 38,4

VIORICA DĂNCILĂ 21,9

Dan Barna 16, 1

Mircea Diaconu 8,3

Theodor Paleologu 5,9

Kelemen Hunor 4,7

Estimarea institutului condus de Vasile Dâncu mai include și scoruri nesemnificative pentru Ramona Bruynseels, 2%, Alexandru Cumpănașu, 1,1%, în vreme ce Viorel Cataramă, și Bogdan Stanoevici au câte 0,4%, la fel ca și Cătălin Ivan sau Sebastian Popescu.

Klaus Iohannis, în discursul de învingător în primul tur. „PSD trebuie să dispară definitiv”. Președintele în funcție spune că, dacă PSD ar fi câștigat alegerile din acest an, România s-ar fi întors la anii 90. El a făcut apel la USR, PMP și UDMR să i se alăture pentru a construi împreună România normală. Practic, este o invitație adresată electoratului acestor partide pentru a participa la votul din turul al doilea și de a i se alătura.

Viorica Dăncilă a spus că nu îi este frică de voturile diasporei, care vor intra în calculele pentru rezultatele finale, care urmează să fie prezentate de Biroul Electoral Central. Viorica Dăncilă nu a făcut nicio ofertă de colaborare pentru turul al doilea al alegerilor, în care, potrivit estimărilor de la ieșirea de la vot, o indică participantă în al doilea tur.

Dan Barna a marcat pe tot parcursul discursului faptul că votul în diasporă nu s-a încheiat și că ierarhia în privința candidatului care intră în turul al doilea s-ar putea schimba. Potrivit exit-pollurilor, Barna se află la o diferență de 5-6 procente de Viorica Dăncilă.

Exit pollurile - FĂRĂ DIASPORA - ale caselor de sondaje din România îi dau calificați în turul al doilea pe Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, iar pe Dan Barna, abia pe locul al treilea.

IRES, institutul care este condus de Vasile Dâncu, a dat publicității estimările la ieșirea de la urne, așa cum au fost relevate la ora 19.00, fără să fie luate în calcul cele peste 658.000 de voturi ale diasporei.

KLAUS IOHANNIS 38, 7%

VIORICA DĂNCILĂ, 22%

Dan Barna, 16,1%

Avangard, condus de Marius Pieleanu, a indicat, în aceleași condiții,

KLAUS IOHANNIS - 39%

VIORICA DANCILA - 22%

Dan Barna - 17%

Votul în Videle, fieful doamnei Dăncilă
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:05 0:00

Viorica Dăncilă s-a stabilit la Videle imediat după ce a terminat facultatea de petrol și gaze. Acolo a fost repartizată, la Rafirom, precursorul Petrom. Fiind femeie, a fost trimisă să predea desen tehnic la Liceul industrial din oraș. Videle, orașul cu 11.000 de locuitori, este mai mult de atât. În epoca Dragnea, a fost pepiniera de oameni cu fucnții înalte din Guvern. Din Videle s-a condus o țară. Iar Andrei Luca Popescu a fost astăzi în misteriosul oraș, unde a aflat cum văd oamenii locului președintele României

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG