Linkuri accesibilitate

Mircea Druc: Tratatul semnat de Iliescu cu Moscova, o mână întinsă lui Gorbaciov, pentru noi a fost o lovitură de cuțit în spate


Mircea Druc: Tratatul semnat de Iliescu cu Moscova, o mână întinsă lui Gorbaciov, pentru noi a fost o lovitură de cuțit în spate
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:45 0:00

La 30 de ani de la Revoluție, Mircea Druc, primul premier democrat al Republicii Moldova, vorbește despre relația cu ”Imperiul” și ratarea visului unirii cu România. Conducerea de la București nu a avut un proiect de țară, voia să repare ”gafele” lui Ceaușescu în relația cu Moscova.

Luni, 9 decembrie 2019, fostul președinte român Ion Iliescu a acordat un interviu agenției ruse TASS în care explică din nou viziunea sa despre relațiile cu Rusia, care nu s-a schimbat din anii 90 ai secolului trecut.

Printre altele, Iliescu spune: „Continui să sper că România va înțelege că relații normale cu Rusia înseamnă, dincolo de comerț, de schimburi culturale, creșterea capacității (României de a participa la rezolvarea problemelor din vecinătatea ei, inclusiv din Moldova și din Ucraina. Unde, normal și firesc, ca orice alt stat, avem interese.

Normalitate în relațiile româno-ruse înseamnă respect reciproc, recunoașterea drept legitime a intereselor celeilalte părți, atâta vreme cât ele rămân în limitele acceptate de comunitatea internațională”.
Din arhiva istorică a Europei Libere: 22 mai 1991 - Mircea Snegur vs.Mircea Druc

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG