Linkuri accesibilitate

MAE revine și confirmă moartea unui român în atacul armat din Hanau


În atacurile armate din orașul Hanau, de lângă Frankfurt, au fost împușcate mortal nouă persoane, alte câteva fiind rănite.
În atacurile armate din orașul Hanau, de lângă Frankfurt, au fost împușcate mortal nouă persoane, alte câteva fiind rănite.

Ministerul de Externe a confirmat că un cetățean român se numără printre victimele atacului armat din orașul Hanau, în apropiere de Frankfurt, în care au murit nouă persoane.

„Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autoritățile locale și a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistența necesară în astfel de situații. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate și condamnă ferm orice act de violență și manifestare xenofobă", a transmis MAE, joi seara.

Anterior, în cursul după-amiezii de joi, MAE preciza că „în conformitate cu informațiile transmise de autoritățile germane, până la acest moment au fost identificate 6 victime din cele 9, nefiind confirmat niciun cetățean român”.

Primarul comunei Singureni (Giurgiu), Marian Pătuleanu, a spus că un tânăr de 23 de ani din localitate, stabilit de mai multă vreme în Germania, a murit împușcat în timpul atacului din orașul Hanau. Primarul a spus, joi seara, că familia tânărului nu are bani să-l aducă în țară pentru înmormântare.

Potrivit edilului, informația a fost confirmată de familia tânărului, dar nu și de autoritățile statului român.

Într-un mesaj pe Twitter, președintele Klaus Iohannis a transmis, vineri dimineața, condoleanțe familiei.

Presa germană, citând servicii de securitate, a scris joi că printre victimele atacului din noaptea de miercuri spre joi, din orășelul german Hanau, s-ar afla și un român.

Poliția din Hanau, un oraș de lângă Frankfurt, a anunțat, joi dimineața, că 9 persoane au murit în urma atacurilor armate din două baruri în care se fuma narghilea și că principalul suspect a fost găsit mort în locuința sa din oraș.

Primul atac a avut loc într-un bar din centrul orașului Hanau în care se fumează narghilea miercuri seara, în jurul orei 22.00. De acolo, principalul suspect ar fi mers în districtul Kesselstadt, aflat la 2 km distanță, unde a deschis din nou focul într-un bar.

Toate cele nouă persoane care au fost ucise au între 21 și 44 de ani. Cei uciși au, printre altele, cetățenie turcă, bulgară, bosniacă și română, a scris Zeit online.

Bărbatul şi-a exprimat opiniile de extremă dreapta într-o scrisoare-confesiune, dar și într-o înregistrare video pe care a postat-o online în urmă cu câteva zile, a scris cotidianul german Bild.

XS
SM
MD
LG