Linkuri accesibilitate

Școala unde a fost depistată noua tulpină Sars-Cov-2: DSP a extins ancheta


DSP a extins ancheta epidemiologică în cazul școlii unde a fost descoperită noua tulpină a virusului
DSP a extins ancheta epidemiologică în cazul școlii unde a fost descoperită noua tulpină a virusului

Ancheta în cazul angajaților școlii din Capitală unde au fost depistate persoane infectate cu SARS-CoV-2, tulpina nouă din Marea Britanie, a fost extinsă, scrie Mediafax. Reprezentanții Ministerului Sănătății au transmis, duminică, faptul că, având in vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, în cazul școlii, DSP București a decis extinderea anchetei epidemiologice.

Astfel, au mai recoltate încă 11 probe la care se așteaptă rezultatul. Ministrul Educației a declarat, duminică, la Digi 24, că Școala 28, din Sectorul 2 al Capitalei, este în atenția autorităților. „Specialiștii din DSP, INSP și Ministerul Sănătății au în atenție această situație, care este fără îndoială îngrijorătoare. Sunt convins că se va întruni și Grupul tehnico-științific de pe lângă CNSU. S-a luat deja decizia închiderea școlii. Partea de secvențiere genomică pentru a avea sau nu confirmarea infectării cu noua tulpină va dura câteva zile, o săptămână. Până atunci, DSP are în atenție cu prioritate această situație din Școala Gimnazială 28 din Sectorul 2”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Nouă din 10 persoane testate, contacți ai unuia dintre pacienții depistați cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie, au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR, informează, sâmbătă, Ministerul Sănătății. Pacientul testat inițial lucrează într-o școală din Capitală. În cadrul unității de învățământ au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2 un număr de patru persoane (un caz confirmat pe data de 14 ianuarie și 3 cazuri în data de 18 ianuarie).

Potrivit MS, în 22 ianuarie au fost testate la INBI „Matei Balș” 10 persoane (cele patru confirmate și șase contacți direcți ai acestora).

XS
SM
MD
LG