Linkuri accesibilitate

Ministrul Cîmpeanu a mers la Colegiul „Gheorghe Șincai”. Elevii l-au întâmpinat cu pancarte


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a mers vineri dimineață la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”

Zeci de elevi și profesori de la Colegiul „Gheorghe Șincai” din Capitală nu au intrat vineri dimineață la cursuri, ci au protestat în fața liceului atunci  când ministrul Educației a ajuns aici.

Elevii au protestat pentru intenția Primăriei Sectorului 4 de a-i reloca într-un alt loc în timpul când clădirea ar fi consolidată. Primăria Sectorului 4 a cerut în instanță evacuarea Colegiului Național „Gheorghe Șincai”, după ce profesorii nu au fost de acord cu mutarea, primul termen de judecată fiind săptămâna viitoare, în 16 februarie.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit dimineață la Colegiul Național „Gheoghe Șincai” la ora 10.00, pentru a discuta problema relocării, împreună cu primarul sectorului 4 Daniel Băluță. Cei doi au fost însoțiți de jandarmi.

Deocamdată sunt aici pentru a afla și opinia dumneavoastră. Constat o stare de îngrijorare firească din partea dumneavostră”, le-a spus ministrul celor care protestau.

Zeci de elevi și profesori de la Colegiul „Gheorghe Șincai” au protestat în fața liceului
Zeci de elevi și profesori de la Colegiul „Gheorghe Șincai” au protestat în fața liceului

Am înțeles că este o problemă și de asta sunt aici”, a mai spus ministrul.

Domnul ministru, nu vă supărați, noi am avut un management performant care se lupta cu sistemul, acum aducem altul care nu este performant”, i-a spus o profesoară lui Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației le-a spus protestatarilor că nu va fi nicio relocare a elevilor în acest an școlar: „Vă spun de față cu domnul primar, anul acesta școlar nu va fi nicio relocare

Prezent la eveniment, primarul Daniel Băluță, a declarat și el că în timpul acestui an școlar nu va avea loc nicio relocare.


Ministrul discută cu profesorii, conducerea școlii și reprezentanți ai părinților.

Citiți și: Epopeea de la Colegiul „Gheorghe Șincai”. Trebuie elevii evacuați?

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG