Linkuri accesibilitate

Începe vaccinarea profesorilor. Cum se face programarea


Vaccinarea personalului din învăţământ începe miercuri, în Bucureşti şi în 23 de judeţe. În zilele următoare vor fi deschise şi centrele speciale din celelalte judeţe, iar vaccinarea angajaţilor din învăţământ se va finaliza în 10 martie. Se estimează că 60.000 de persoane vor fi vaccinate.

De joi, se va începe vaccinarea în alte 14 judeţe, din 26 februarie în 2 judeţe şi în 1 martie în ultimele judeţe.

Ministerul Educației anunță că există 42 de locații pentru vaccinarea personalului din învățământul preuniversitar și 20 de locații unde se pot vaccina cei care lucrează în învățământul preuniversitar.

Vaccinarea se va face în centre separate, special amenajate, cu vaccin AstraZeneca pentru persoanele care au 55 de ani inclusiv şi cu vaccin Pfizer pentru cei peste această vârstă, urmând a exista circuite separate de vaccinare.

Vaccinarea personalului din învăţământ se va finaliza în 10 martie, pentru prima doză de vaccin.

Coordonatorul campaniei naşionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a explicat cum se programează persoanele pentru vaccinare.

Programarea se va face după o altă modalitate şi nu se efectuează programarea în platforma informatică, practic unităţile de învăţământ centralizează lista cu personalul propriu care doreşte să fie vaccinat în această perioadă, aceste liste sunt centralizate la nivelul inspectoratelor şcolare judeţene şi sunt transmise către direcţiile de sănătate publică. Direcţiile de sănătate publică, în funcţie de capacitatea cabinetelor de vaccinare şi de perioada pe care am propus-o pentru derularea activităţii de vaccinare efectuează programarea persoanelor respective, iar beneficiarii vor fi anunţaţi prin grija inspectoratelor şcolare şi a conducătorilor unităţilor de învăţământ. Procesul de vaccinare ar trebui să dureze între 7-10 zile pentru fiecare judeţ, în funcţie de momentul la care debutează activitatea de vaccinare”, a precizat el.

Până acum peste 42.000 de persoane din rândul personalului didactic au fost vaccinare, iar aproximativ 128.000 de persoane s-au programat deja.

Citiți și: De ce sunt mai multe reacții adverse la vaccinul AstraZeneca. Răspunsul lui Valeriu Gheorghiță

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Echipele de salvare montană din Bulgaria se bazează în mare măsură pe voluntari
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:19 0:00
XS
SM
MD
LG