Linkuri accesibilitate

Florin Cîțu: Am cerut suplimentarea paturilor din secțiile ATI


Romania Prime Minister Florin Citu

Premierul Florin Cîţu a cerut duminică, la şedinţa Comiterului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI) creşterea numărului paturilor ATI la 1.600 şi ientificarea unor spitale care ar putea trata pacienţi COVID-19.

Florin Cîţu a arătat că în România nu este o creştere accelerată a infectărilor cu noul coronavirus, dar că măsurile sunt luate din precauţie în perspectiva valului trei al pandemiei de coronavirus.

Am participat la şedinţa CNCCI, de astăzi, pentru că vreau sa ma asigur că pacienţii şi personalul medical vor avea tot ce le trebuie pentru a trece cu bine peste valul 3 al pandemiei. Deocamdată, in România nu este o creştere accelerată a infectărilor şi putem sa împiedicăm acest lucru, dacă ne vaccinăm şi dacă respectăm măsurile de protecţie. Ne pregătim însă şi pentru un număr mai mare de cazuri, pentru a fi precauţi şi a nu fi luaţi prin surprindere”, a scris premierul duminică, pe Facebook.

Premierul Florin Cîțu a spus că a vrea mai multe măsuri de prevenție
Premierul Florin Cîțu a spus că a vrea mai multe măsuri de prevenție

Citiți și: Coronavirus: Peste 4.300 de cazuri noi într-o zi de weekend| Județul Sălaj, în scenariul roșu

Florin Cîţu scris că a cerut:

  • 1. Creşterea numărului real de paturi ATI la 1600. Identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alăture celor existente in lupta anti-COVID.
  • 2. Asigurarea stocurilor necesare de medicamente in toate spitalele care tratează pacienţii cu COVID-19.
  • 3. Asigurarea echipamentelor de protecţie pentru cadrele medicale.
  • 4. Un plan clar pentru situaţia in care va fi nevoie de detaşări de cadre medicale.
  • 5. Continuarea vaccinării in forţă.

Nu trebuie sa uităm ca evoluţia pandemiei depinde de fiecare dintre noi, nu doar de autorităţi. Ne vaccinăm, respectăm măsurile de protecţie şi aşa salvăm vieţi”, conchide premierul Cîţu.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat duminică 4.383 de cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost raportate 44 de decese. La ATI sunt internaţi 1.232 de pacienţi, numărul acestora fiind în creştere. Încă un judeţ înregistraează o rată de infectare peste 3, numărul total ajungând la şase, În Capitală, rata infectării se apropie de 4.

Citiți și: Cum te programezi la vaccinare în etapa a III-a| De luni, începe înscrierea pentru populația generală

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG