Linkuri accesibilitate

OMS convoacă grupul de experți pentru siguranța vaccinului AstraZeneca


Grupul consultativ de experţi al OMS privind vaccinarea se va întruni marți într-o ședință extraordinară.
Grupul consultativ de experţi al OMS privind vaccinarea se va întruni marți într-o ședință extraordinară.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va convoca, marţi, grupul său de experţi în vaccinare pentru a studia siguranţa vaccinului produs de AstraZeneca, a anunţat luni directorul agenţiei ONU, relatează AFP.

Grupul consultativ de experţi al OMS privind vaccinarea a examinat datele şi este în contact strâns cu Autoritatea Europeană a Medicamentului (EMA). Şi ne vom reuni mâine'', a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei conferinţe de presă, în timp ce mai multe noi ţări au suspendat din precauţie administrarea vaccinului împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca, după raportarea unor efecte secundare.

Autoritatea Europeană a Medicamentului a anunţat luni că va organiza joi o „reuniune extraordinară'' după ce mai multe ţări au suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca din cauza temerilor legate de cheaguri de sânge, adăugând că beneficiile vaccinului depăşesc întotdeauna riscurile.

Comitetul de securitate al EMA va examina informaţiile mai detaliat mâine (marţi) şi a convocat o reuniune extraordinară joi, 18 martie, pentru a ajunge la o concluzie asupra informaţiilor colectate şi asupra oricărei alte acţiuni care ar putea fi necesară'', a indicat agenţia cu sediul la Amsterdam, într-un comunicat.

Citiți și: România a decis să continue vaccinarea cu AstraZeneca

Germania, Franța, Italia și Spania suspendă vaccinarea cu AstraZeneca

XS
SM
MD
LG